• Een lieve gebruikster bezorgt ons haar indrukken bij het openen van een geboortelijst op een website die in België welbekend is.  Wij danken haar hartelijk om haar ervaringen met ons en met jou te willen delen.

  Hallo,

  Ik heb mijn lijst op Kadolog samengesteld, maar ook via een website waarop je al het nodige kan vinden voor baby’s en kleuters.  Ik kan dus objectief beide sites vergelijken.

  ·       Wat me vooreerst aantrok bij die site, was de beloofde 10% op het totaalbedrag van de lijst. Maar bij nader inzien besefte ik dat je enkel bij het afsluiten van de lijst de fameuze 10% krijgt, en dat onder de vorm van een bijkomende aankoopbon, dus nog altijd in dezelfde winkel!  Via Kadolog denk ik dat je snel aan een veel grotere winst dan 10% kan geraken als je de mogelijkheid hebt om zelf te kiezen waar je het één en het ander wil kopen (of zelfs tweedehands, waarom eigenlijk niet).  Het is aan ons om aanbiedingen, goede voorstellen… op te volgen … (Sinds dit artikel, heeft Kadolog zijn voordeelkaart in Belgïe gelanceert die u direct recht op 10% van verminderingaan de kassa in talrijke winkels geeft)

  ·       Op de andere website zijn er af en toe promoties die recht geven op gratis producten bij het openen van een lijst.  Ik denk dat dit voor hen enkel een manier is om andere merken in de kijker te zetten. Niet slecht maar ik wacht af wat ik ga ontvangen.

  ·       Bij Kadolog kan ik de geschenken gaan halen waar ik wil.  Dus kan ik prijzen vergelijken vooraleer te beslissen in plaats van gebonden te zijn aan één enkele winkel..

  ·       Wat betreft het opstellen van de lijst : bij beide systemen kan ik gemakkelijk geschenkideetjes toevoegen.

  ·       De lijsten beheren kan in beide systemen via Internet.  Wanneer je daarentegen een overzicht wil bekijken over wat er op de lijst van de andere website staat, zie je dat alle foto’s verdwenen zijn. En het is soms niet duidelijk waarover men het heeft. Bij Kadolog heb je een overzicht met alle foto’s, wat veel gemakkelijker te visualiseren is.

  ·       Op Kadolog daarentegen is de lijst veel meer gepersonaliseerd dan op de andere website want je kan onmiddellijk je eigen commentaar schrijven bij de keuze van één of ander product.  Op Kadolog kan je ook een foto van de baby en een kort woordje toevoegen, wat volgens mij niet mogelijk is op de andere lijst.

  ·       Wat ik onbegrijpelijk vind is dat wij familie en vrienden een lijstnummer EN een paswoord moeten geven om op de andere website toegang te krijgen tot onze lijst. Ik vind het echt misplaatst om een kaartje met info over de website bij de aankondiging te voegen.  Via Kadolog kan de persoon die een geschenk wil geven onze lijst gemakkelijk terug vinden via de zoekmachine, discreet en zonder ons iets te vragen.

  ·       Je kan zelfs aan de klantendienst van Kadolog vragen een URL op te maken waardoor men rechtstreeks op onze lijst komt.  Die URL kan ik op een veel discretere manier op mijn aankondigingen vermelden.

  ·       Als je tweemaal hetzelfde geschenk ontvangt, stelt de andere website een aankoop bon voor, uiteraard bij hen te besteden!  Ik denk dat zij, als iemand een geschenk wil kopen in de winkel, de lijst van de winkel niet vergelijken met de onlinelijst om zo te zien wat er nog overblijft.  Waarschijnlijk om te vermijden dat potentiële klanten beslissen om elders te gaan kijken als er weinig “aantrekkelijks” op de lijst overblijft.  Bij Kadolog is het onmogelijk tweemaal hetzelfde geschenk te ontvangen want het wordt rechtstreeks op hun site gereserveerd en geregistreerd.

  ·       De andere website stelt voor om grote stukken gratis te laten leveren.  Dit kan bij Kadolog uiteraard niet, aangezien Kadolog met geen enkele zaak verbonden is.

  ·       De andere website vermeldt dat je niet-aangeboden producten niet moet betalen!  GELUKKIG MAAR, ik vind dit persoonlijk vanzelfsprekend.

  ·        

  ·       Iets anders daarentegen is niet helemaal duidelijk op de andere website. Ik dacht dat de aangeboden producten op deze lijst zouden samengebracht worden in een soort van grote omslag waaruit je dan kan kiezen om uiteindelijk dat te krijgen wat je werkelijk nodig hebt.  Bijvoorbeeld : wanneer er geen papfles werd aangeboden maar wel de borstel om papflessen te reinigen, moet ik, als ik het goed begrijp, toch de borstel nemen hoewel ik liever de fles zou hebben. Bij Kadolog heb je op het einde een grote omslag en je kan dus zelf beslissen wat je écht nodig hebt en wat er bijkomstig is.

  ·       De lijst op de andere website moet 2 maanden na de geboorte afgesloten worden.  Bij Kadolog laat ik de lijst staan zolang ik wil .

  ·       Een ander punt bij het ontvangen van geschenken is ook belangrijk : via de website kom je niet te weten wie wanneer welk geschenk heeft gekocht.  Bij Kadolog weet je dat onmiddellijk.  Je ontvangt een mail vanaf het moment dat er een geschenk op de lijst gereserveerd werd, met daarbij een kort woordje van de schenker in kwestie.  Bovendien is er online een lijst beschikbaar waarop nog eens staat wie wat aangeboden heeft, voor welk bedrag, het adres van die persoon om een bedanking te sturen en de mogelijkheid om aan te duiden of ik zijn/haar betaling al heb ontvangen en of ik al bedankt heb.

  Dit zijn in grote lijnen mijn opmerkingen … Ik neig dus meer naar een systeem zoals Kadolog, waarbij ik me niet verplicht voel alles in dezelfde winkel te kopen, vooral als ik aan het einde echt niet kan kiezen wat ik wil krijgen.  Ik zou in elk geval nooit hun kaartje met paswoord in mijn omslag durven steken !

  Share this post