• We hebben het al vaker verteld: het idee van Kadolog ontstond tijdens de voorbereidingen voor mijn eigen huwelijk. Ik vond nergens een goede formule voor een online huwelijkslijst, of toch niet één die me volledig aanstond. Wij besloten een online lijst te combineren met een traditionele lijst in een winkel, die bekend stond voor zijn huwelijkslijsten. Ik ben nu 3 jaar getrouwd maar ik herinner me nog steeds die vreselijke momenten in die winkel, alsof het gisteren was. 

  Een winkel kiezen… aaargggh

  De eerste vraag die je je stelt is natuurlijk “Welke winkel kiezen we?”.  De ene heeft een ruime keuze, maar is een beetje duur, de andere is wat ouderwets, maar zal zeker een succes zijn bij de oudere gasten. Dat was meteen het eerste struikelblok en zorgde voor best was spanning tussen mij en mijn verloofde. Ik wilde absoluut geen meerdere lijsten en ik wilde zeker niet te veel tijd verliezen met mensen te plezieren die ons al het beste wensten, maar niet eens de moeite namen om te weten te komen of we wel ergens een lijst hadden gelegd (ja, ja, dat gebeurt!).

  De nachtmerrie van het openen van een lijst

  Na de inschrijvingsformulieren en de fotokopies van onze identiteitskaarten moesten we de productreferenties noteren. 4 uur later waren nog steeds in de winkel… op een zaterdagnamiddag, kan je je indenken!  Geloof me, ik wilde liefst zo snel mogelijk vertrekken… Maar mijn verloofde wilde me niet laten gaan, we moesten het die dag afwerken. En ze had gelijk, ik moest er niet aan denken om nog een tweede keer terug te komen.  Een halve dag rondslenteren door de smalle gangen, bestekken vergelijken, glazen keuren, … Niet meteen mijn idee van een leuke dag, om niet te zeggen dat het ronduit verschrikkelijk was. En ik ben niet aan het overdrijven, vraag maar aan mijn echtgenote, het was echt een helse job. En eerlijk gezegd hadden we in die periode wel wat beters te doen! Al die moeite voor een lijst die ons uiteindelijk niet echt voldoening zou geven en vooral heel erg had uitgeput. 

  Een vervelend vervolg

  Binnen de 6 maanden na het aanmaken van onze lijst, moesten we onze aankopen concretiseren. En dus begon de nachtmerrie opnieuw. Met tegenzin moesten we weer enkele uren doorbrengen in de winkel. En ondanks de 10% korting op de artikelen die op onze lijst stonden, hebben we toch voor ongeveer 80% andere dingen gekocht.

  We hebben effectief wel bestek gekocht, maar niet datgene dat op onze lijst stond. We vonden nu andere dingen mooi. Uiteindelijk hadden we alles wat we nodig hadden, maar was het bedrag van onze lijst nog niet opgebruikt. We hadden geen idee wat we nog zouden willen kopen. Maar de tijd drong, het geld zou bijna vervallen. En dus zijn we later teruggegaan voor minder nuttige aankopen, zoals een krachtigere stofzuiger dan onze huidige stofzuiger die eigenlijk nog perfect werkte. Zonde.

  En dan hebben we het nog niet over de bedankingen gehad

  Nadien moesten we alle berichten van de winkel van de laatste 2 maanden terug verzamelen en aanduiden in een Excel-bestand om een volledig overzicht te krijgen van de ontvangen geschenken en van wie ze gegeven had.  Nog een aantal verloren uren erbij. 

  Wat had ik toen blij geweest als iemand me had verteld dat er een manier bestond om mijn lijst vanuit mijn luie zetel aan te maken, die bovendien nog gratis was ook.  Zonder me moe te maken, zonder me het hoofd te breken. Zodat ik nadien, zonder druk, de volledige som zou kunnen gebruiken, waar en wanneer ik wil. Als ik een weddingplanner zou hebben gehad, dan zou ik zo’n tip toch echt hebben gewild. Dat had ons zoveel tijd en energie kunnen besparen. Ik spreek uit ervaring, de traditionele systemen zijn voorbijgestreefd en vermoeiend. 

  Ben jij een weddingplanner? Wat denk jij over traditionele huwelijkslijsten?  Wat zijn de huidige trends? 

  Als je binnenkort gaat trouwen, kies je dan nog voor het traditionele systeem?  Om welke redenen?

  Share this post