• We hebben het al veel geschreven, Kadolog is in mijn geest ontsproten ter gelegenheid van mijn eigen huwelijk.  Ik vond nergens een betere formule voor een online huwelijkslijst, niet één die me aanstond.  Maar, naast een online lijst hadden we een traditionele lijst gelegd in een winkel, die gerenommeerd was voor zijn huwelijkslijsten.  Ik ben nu 3 jaar getrouwd en ik herinner me nog, alsof het gisteren was, de verschrikkelijke momenten die we doorbrachten in die winkels. 

   

  De keuze van de winkel, afschuwelijk.

   

  De eerste vraag die zich opdringt is: welke winkel kiezen we?  De ene heeft een goede keuze maar is een beetje duur.  De andere is een beetje gedateerd, maar oudere gasten zijn er dol op.  Dit zorgde al voor spanning tussen mij en mijn verloofde, want ik wilde niet nog meer lijsten en zeker niet teveel tijd verliezen om mensen te plezieren die ons een plezier wilden doen, maar die niet eens de moeite namen om te weten te komen of we wel ergens een lijst hadden gelegd (ja, ja, dat gebeurt!) 

   

  De nachtmerrie van het openen van de lijst:

   

  Na een half uur wachten in de winkel, na het invullen van de inschrijvingsformulieren en het nemen van fotokopies van onze identiteitskaarten, hebben we 4 uur in de winkel doorgebracht, op een zaterdagnamiddag, formulieren en potlood in de hand, de referenties van de producten noterend.  En geloof me, ik had zin om te vluchten… Mijn verloofde wou me niet laten gaan, we moesten het die dag afwerken, zoniet moesten we terugkomen (ze had gelijk, dit gingen we geen 2de keer ondergaan).  4 uur rondslenteren door de smalle gangen, bestekken vergelijken, glazen, … verschrikkelijk, echt waar.  Ik zeg dit niet om het te dramatiseren, maar vraag het aan mijn echtgenote, het was lastig.  En eerlijk gezegd, in die periode hadden we andere dingen te doen!  En dat alles om uiteindelijk een lijst te hebben die ons niet echt voldoening gaf en om uitgeput thuis te komen. 

   

  Een moeilijk ontstaan

   

  Uiterlijk 6 maanden na het aanmaken van onze lijst, moesten we onze aankopen concretiseren. Dus gingen we, na ons huwelijk en na onze huwelijksreis, met tegenzin weer enkele uren doorbrengen in de winkel.  En ondanks de 10% korting op de artikelen die op onze lijst stonden, hebben we ongeveer voor 80% andere dingen gekocht.

  Let wel, we hebben effectief bestek gekocht, maar niet dat van onze lijst, onze behoeften waren veranderd, niet onze smaak.  Onze wensen waren vervuld, maar het bedrag van onze lijst was niet opgebruikt en we hadden geen idee wat we nog zouden willen kopen.  Maar we hadden niet veel tijd, nog 6 maanden en het geld verviel.  Dus zijn we teruggegaan voor minder nuttige aankopen, zoals een krachtigere stofzuiger dan diegene die we hadden en die nog goed werkte.  Zonde. 

   

  We spreken niet over de bedankingen.

   

  Alle ontvangen post van 2 maanden moesten we nadien verifiëren met die van de winkel en aanduiden in een Excel bestand om een volledig overzicht te krijgen van de ontvangen geschenken en door wie ze gegeven waren..  Nog een aantal verloren uren. 

   

  Eerlijk gezegd wou ik toen dat iemand me verteld had dat er een andere manier bestond, bovendien helemaal gratis, waar ik mijn lijst op mijn gemak kon aanmaken van thuis uit, op een rustig moment.  Zonder me moe te maken, zonder me het hoofd te breken.  Om nadien, zonder druk, van de volledige som te kunnen genieten, waar en wanneer ik wil,.  Als ik een Wedding Planner zou hebben gehad, dan had ik op zijn minst die raad verwacht.  Dat had ons tijd en energie kunnen besparen.  De traditionele systemen zijn echt voorbijgestreefd en verstikkend..   

   

  Als u een wedding planner bent, wat denkt u hierover ?  Wat zijn de huidige tendensen? 

   

  Als u binnenkort gaat trouwen, kiest u voor het traditionele systeem?  Om welke redenen?   

  Share this post