Stappenplan voor een geweldige babyshower

Wat is een babyshower? 

Bij een babyshower wordt de mama in spe nog even extra in de watten gelegd voor de komst van haar kindje. Deze traditie komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en verovert langzaam maar zeker Europa. Oorspronkelijk was de babyshower hét moment om zoveel mogelijk tips and tricks (help, is er een handleiding?!) los te weken van andere mama’s voor je aan het grote avontuur begint.

Het ideale moment 

Een babyshower wordt meestal in de 8e maand van de zwangerschap georganiseerd. Een zaterdag- of zondagnamiddag is perfect. Dan is de aanstaande moeder nog fit, en heb je het meeste kans dat er veel vrienden en familie aanwezig kan zijn. 

Styling en catering 

Haal de creatieve ziel in je maar boven! Een babyshower mag er vrolijk en gezellig uitzien. Over the top bestaat niet in babyshowerland. ;-) Als het een jongetje is, kleurt het feest vaak vijftig tinten blauw, en meisjes worden uiteraard vaak gevierd met zachte, warme roze tinten. Als het geslacht een verrassing is, kan je uiteraard je fantasie de vrije loop laten. (Of de gasten stiekem op het verkeerde been zetten ;-)) 

Lekkere hapjes horen natuurlijk ook bij een babyshower. Alles wat de aanstaande moeder lekker vindt, en dat in grote hoeveelheden. 

Behalve eten en drinken wordt er vaak ook een leuke activiteit georganiseerd. Denk aan een make-upworkshop, rompertjes versieren, hennatattoos, baby-pictionary,...

Het thema 

Een thema kan zeker, maar is niet noodzakelijk, zolang de mama in spe zich maar het feestvarken voelt. Denk je dat ze blij wordt van een grappig of net een heel romantisch thema? Zeker doen! Dan kan je daar meteen je decoratie en activiteiten op afstemmen. 

De locatie 

Meestal wordt het feestje bij de mama zelf gegeven. Bij goed weer in de tuin of anders gewoon gezellig binnen. 

Wie nodig je uit? 

Bij een babyshower worden meestal vriendinnen, zussen, nichtjes en collega’s uitgenodigd. Reken gemiddeld op 10 tot 20 gasten. 

Hoeveel kost een babyshower? 

Je kan een babyshower zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. Afhankelijk van de stijl en het aantal genodigden kan het kostenplaatje variëren van 200 tot 1.000 euro.

Cadeautjestijd

Een babyshower is het ideale moment om leuke (en nuttige!) cadeaus te geven voor die eerste maanden met een kindje. Papflessen, verzorgingsproducten, luiers,... Op de meeste babyshowers staat er ook een luiertaart te pronken op de cadeautafel. Die kan je zelf maken of kopen bij een speciaalzaak.

Een babyshower is dus ook de perfecte gelegenheid om een geboortelijst op te stellen. Zo weet je als aanstaande ouder zeker dat je nuttige cadeaus krijgt en hoef je als gast je hoofd niet te breken over dat ene perfecte geschenk. Win-win! ;-)

REACTIES

Facebook comments